WMO Dagbesteding

We zijn er trots op dat het Beginstation een officieel WMO-aanbieder is. Vanaf nu kunnen kandidaten met een indicatie of beschikking terecht bij het Beginstation. Dit betekent dat het Beginstation specialistische ondersteuning kan geven aan mensen die dagbesteding zoeken.

(Onze AGB-code: 98102535)

WMO dagbesteding

Wat is WMO?

WMO staat voor Wet Maatschappelijke Ondersteuning en regelt dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen en leven. Daarnaast zorgt het WMO ervoor dat mensen de hulp krijgen die ze nodig hebben. WMO regelt alle ondersteuning thuis, dagbesteding, beschermd wonen, begeleiding en ondersteuning voor mantelzorgers. Voor het onderdeel dagbesteding zijn organisaties als het Beginstation nodig. Hier kunnen mensen met een indicatie/beschikking terecht.

Waarom dagbesteding?

Dagbesteding is belangrijk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het gaat hierbij om mensen die om de een of andere reden aan de zijlijn staan. Vaak zitten zij in een sociaal isolement en is de drempel nog te hoog om weer terug te keren op de arbeidsmarkt. Bij het Beginstation krijgen deze mensen een tweede kans. Door hier te komen bouw je op jouw eigen tempo weer aan de toekomst. Het opbouwen van een normaal dagritme en meer sociale contacten zorgt voor een beter zelfwaarde.

Waarom het Beginstation?

Het Beginstation heeft de mogelijkheden om onder begeleiding talent en passie te ontwikkelen bij mensen die nu aan de zijlijn staan. Dit doen we door te kijken welke projecten er bij jou passen en wat jou leuk lijkt. Zo kunnen we je koppelen aan een aantal bestaande projecten in een richting die bij je past.

Meewerken in een leuk, afwisselend team aan projecten in jouw interessegebied? Dan helpen wij je graag verder!

Contact opnemen