Projecten

Bij het Beginstation wordt er hard gewerkt om mooie, duurzame projecten neer te zetten. Dit gebeurt door samenwerking van stagiaires, vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Al deze verschillende groepen helpen en versterken elkaar om samen het beste resultaat te behalen. Hieronder vindt u een overzicht van de projecten waar hard aan gewerkt is/wordt.

Bij het Fietsenstation met fietsen werken.

Het Fietsenstation

Het Fietsenstation zorgt ervoor dat de weesfietsen van Helmond weer een nieuwe eigenaar krijgen. Er worden regelmatig fietsen bij ons gedoneerd die vaak verouderde onderdelen hebben. Met een team worden deze weesfietsen opgeknapt zodat ze weer de weg op kunnen. Goede fietsen voor een mooi prijsje, variërend van stap fiets tot stadsfiets.

Een groendak die je kunt bestellen bij 2B Green.

2B Green

2B Green helpt om jouw woning of bedrijf groener te maken. Of je nu een laadpaal, een laadpas, een groen dak of advies nodig hebt. Bij ons maak je altijd een duurzame keuze. Transparant, duurzaam, open en goed voor de medemens. Heel normaal bij 2B Green. Samen met het Beginstation zetten wij ons in om mensen met een arbeidsbeperking te ondersteunen bij de terugkeer naar de arbeidsmarkt. Met onze samenwerking met Trees for All dragen we bij aan het stimuleren van biodiversiteit door het planten van bomen.

Foto van meubels gemaakt voor een van onze projecten: Stecci

Steci

Stecci, het project waarbij van afval meubels gemaakt zijn. Op het Beginstation werkten statushouders en design studenten samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hiervoor werden afval pallets gebruikt welke anders vermalen zouden worden. Door het project zijn er nu bijvoorbeeld banken in Het Beginstation. Deze zijn volledig circulair en duurzaam gemaakt. Een geweldig resultaat van een creatief project dat goed bij onze missie past, de weg naar een volledig circulaire economie!

Een schilderij gemaakt voor een van onze projecten: Art of Waste.

Art of Waste

Prachtige kunstwerken gemaakt van afval, het wordt gedaan door de non-profit organisatie Art of Waste. De organisatie verzamelt afval om dit vervolgens te verwerken in kunst. Mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt hebben hier hard aan gewerkt voor prachtige resultaten. Mede door deze organisatie wordt er stap voor stap verspilling van afval tegen gegaan.

Workshops

Het Beginstation staat voor innovatie en creativiteit. Dit doen we niet alleen voor de huidige generatie, maar vooral voor de toekomstige. Dit vereist dat het bedrijfsleven maar ook jongeren gaan leren te denken in circulaire en creatieve oplossingen. Hiervoor heeft het Beginstation voor scholen en bedrijven verschillende workshops ontwikkelt waar innovatie, circulariteit en creativiteit centraal staan. Zo hebben we workshops waarin we concepten gaan ontwikkelen voor circulaire producten, creatief brainstormen en sieraden van afval maken.