Home » Nieuws » Winnaars Klimaattop Helmond

Winnaars Klimaattop Helmond

Winnaars Klimaattop Helmond

Donderdag 23 februari gingen alle lichten op groep voor de jongeren Klimaattop Helmond. Een initiatief van Gemeente Helmond i.s.m. met onder andere het Jan van Brabant College  en Het Beginstation. Donderdag 23 februari was ook de dag dat 22 leerlingen van Het Jan van Brabant college naar Het Beginstation op bezoek kwamen. Om half 11 werden de 22 leerlingen van Het Jan van Brabant college ontvangen. Zij mochten nadat de jassen waren opgehangen, plaats nemen voor een presentatie gegeven door Serge Kornuyt.

 

Art of waste

Hierna hebben Serge Kornuyt en Bernard van der Linden een rondleiding door Het Beginstation verzorgd. In deze rondleiding werd met name veel aandacht gegeven aan de werkplek van ‘Art of waste’. De plek waar al de gerecyclede kunst wordt gemaakt. Na deze interessante rondleiding kregen de 22 leerlingen een opdracht. De opdracht hield in dat zij in 4 groepjes van 5/6 leerlingen een zo hoog mogelijke toren moesten bouwen door middel van spaghetti stokjes, spekjes, plakband en een touwtje. Het was erg leuk om te zien hoe de groepjes met verschillende variante en ideeën kwamen om een zo hoog mogelijke toren te bouwen.

 

Omroep Helmond

Het Beginstation kreeg bezoek van Omroep Helmond die het verloop van deze dag heeft gefilmd. Ook is Serge Kornuyt individueel geïnterviewd, Dit was dan ook allemaal terug te zien op Omroep Helmond. Het was kortom dus voor beide partijen een zeer leuke en interessante dag die wij als meer dan succesvol verlopen beschouwen.

 

Winnaars klimaattop Helmond

 

 

Winnaars klimaattop Helmond

Leerlingen van de scholen moesten zelf in groepen een idee bedenken waarin duurzaamheid tot uiting kwam. Hoe kunnen we afval beter scheiden? Hoe kunnen we meer energie besparen? Hoe voorkomen we dat onnodig voedsel weggegooid wordt? Allemaal vragen waarop leerlingen bijzondere en leuke antwoorden op hadden bedacht. Per klas werd een winnende groep geselecteerd die later voor een vakkundige jury het idee opnieuw presenteerde. Uit de 11 groepen koos de jury (onder leiding van wethouder Paul Smeulders) het beste idee. Op 4 april mogen zij hun idee van de jongeren klimaattop presenteren voor de gemeenteraad van Helmond.

 

klimaattop Helmond Winnaars
Geplaatst

in

door

Meer van Het Beginstation