Home » Nieuws » Toekomst Europese Unie

Toekomst Europese Unie

In maart 2017 heeft de Europese Commissie met de publicatie van het ‘witboek’ over de toekomst Europese Unie het startschot gegeven voor een Europees debat. Dit gaat over de functies en en toekomstige vorm van de Europese Unie. Dit is niet enkel een zaak die alleen de regeringen aangaat, maar van groot belang de posities en visies van het maatschappelijk middenveld in Nederland sterk onder de aandacht te brengen.

 

Toekomst Europese Unie

 

Op donderdag 1 juni organiseerde de SER in samenwerking met het Europees Economisch en Sociaal Comité (EESC) een brainstorm sessie met het maatschappelijk middenveld over de toekomst van Europa. Vertegenwoordigers van sociale partners en andere maatschappelijke organisaties spraken uit wat zij verwachten van de Europese Unie en wat niet.  Wat willen wij van de Europese Unie en wat is er nodig om dat te bereiken?

 

De uitkomsten van deze brainstorm sessies worden meegenomen in een advies van het Europees Economisch en Sociaal Comite dat rond de zomer in 2017 zal worden gepresenteerd aan de Europese Commissie. Wij volgen het op de voet en zullen er zeker een nieuw bericht over schrijven zodra er meer bekend is. Bekijk het via deze link: https://www.beginstation.nl/nieuws/

 

 


Geplaatst

in

door

Meer van Het Beginstation