Home » Nieuws » Samenwerking tussen Nederland en Luxemburg

Samenwerking tussen Nederland en Luxemburg

Koning Willem Alexander en koningin Máxima waren 23 tot 25 mei op staatsbezoek in Luxemburg. Het onderwerp waar zij die drie dagen over hadden, waren duurzaamheid en circulaire economie en diverse samenwerkingen. Directeuren van toonaangevende bedrijven in de Benelux waren uitgenodigd. Ook Serge Kornuyt van het Beginstation was aanwezig.  Het doel was om een samenwerking opgang tussen Nederland en Luxemburg vanuit verschillende vakken.

Samenwerking bedrijfsleven

Alles stond volledig in het teken van circulaire economie en hoe wij nu zo duurzaam mogelijk werkzaam kunnen zijn binnen het bedrijfsleven. De band kenmerkt zich door hechte politieke en economische samenwerking in de Benelux, Europese Unie, de NAVO en de VN. Dit jaar was het precies 60 jaar geleden dat de Benelux economische Unie is ontstaan.

Doel

Verder heeft Iedere ondernemer die aanwezig was  een presentatie gegeven over de ontwikkeling op het gebied van circulaire economie gegeven. De belangrijke boodschappen waren o.a. om gemeenten een stevige rol te geven. Meer werk te maken van circulair inkopen en de banden tussen de hotspots aan te halen.


Geplaatst

in

door

Meer van Het Beginstation