Home » Nieuws » Nederland circulair maken

Nederland circulair maken

Nederland circulair in het jaar 2050

Deze mooie ambitie is neergezet door het kabinet in het Rijksbrede programma Circulaire Economie. Dit, door de sociale partners en vele andere ondertekenaars te onderschrijven in het Grondstoffenakkoord.

Op dinsdag 18 april 2017 is de start ingeluid van onze circulaire toekomst met een landelijke kick-off bijeenkomst. De komende zes maanden gaan vijf teams bouwen aan de transitie agenda’s, voor bouw en consumptiegoederen, kunststoffen, biomassa & voedsel en maakindustrie

 

Overgang circulaire economie

De overgang naar een circulaire economie gaat zeker niet vanzelf. Het vraagt om de betrokkenheid van veel bedrijven, vakbonden, maatschappelijke partijen: consumenten, natuur- en milieuorganisaties, financiële instellingen, overheden, Het Beginstation en nog veel meer partijen.

 

Nederland Circulaire economie

 

Daarom hebben de opstellers van het Grondstoffenakkoord samen afgesproken dat iedereen naar vermogen een bijdrage kan leveren aan de transitie agenda’s.

 

Kick-off bijeenkomst Nederland Circulair

Om dat mogelijk te maken, worden in 2017 diverse bijeenkomsten georganiseerd. De eerste (kick-off) bijeenkomst was  op 18 april in de Rijtuigenloods te Amersfoort. Tijdens dit grote evenement hebben de voorzitters en transitie teams zich voorgesteld en zijn de eerste ideeën uitgewisseld. In de vervolgbijeenkomsten die gaan komen zullen we steeds meer gefocust kijken hoe we tot concrete acties kunnen komen.

 

Nederland Circulair

 

De voorzitters en vice-voorzitters van de transitie agenda’s zijn:

  • Bouw: Elphi Nelissen
  • Consumptiegoederen: Annemarie Rakhorst en Vera Dalm
  • Kunststoffen: Jos Keurentjes en Annette Augustijn
  • Biomassa en voedsel: Emmo Meijer en Agnes van Ardenne

 


Geplaatst

in

door

Meer van Het Beginstation