Home » Nieuws » MVO Nederland trendrapport 2016

MVO Nederland trendrapport 2016

MVO Nederland trendrapport 2016.

Het Beginstation is meer dan trots dat ze zijn opgenomen in het MVO Nederland trendrapport 2016! Het project is mede mogelijk is gemaakt door diverse partijen waaronder hoofdsponsor Kornuyt.
 

Circulaire economie

Als het aan Serge Kornuyt ligt, gaat de circulaire economie in Helmond een flink aantal nieuwe banen opleveren. Vlakbij het station tovert hij een leegstaand pand om tot een innovatiecentrum dat gericht is op het op gang helpen van duurzame start ups.

Het Beginstation, zoals de onderneming heet, streeft ernaar goede ideeën voor een betere economie te koppelen aan jonge ondernemers en aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Start ups

 
Serge Kornuyt: “We hebben gemerkt dat heel veel goede ideeën op de plank blijven liggen. Traditionele financiers pikken de meest veelbelovende tien procent van de start ups eruit en steken daar hun geld in. De overige negentig procent blijft liggen. Dat is kapitaalvernietiging. Het Beginstation gaat zich richten op die grote groep.” Voor Kornuyt is Het Beginstation een uit de hand gelopen hobby naast zijn bedrijf in gietvloeren. Via MVO Nederland kwam hij in contact met ACE Re-use, een bedrijf dat elektromotoren reviseert.

Inmiddels zijn ook contacten gelegd met onder meer de gemeente Helmond, het UWV, de Rabobank en de Technische Universiteit in Eindhoven. De organisaties vinden elkaar in de ambitie banen te creëren door het versnellen van de circulaire economie.

Waar staat Het Beginstation in 2020? Kornuyt: “Moeilijk te zeggen. Het zou mooi zijn als we dan honderd start ups geholpen hebben, maar het gaat uiteindelijk niet om dat aantal. Het gaat erom dat we iets teweegbrengen. Met Het Beginstation willen we ook laten zien wat er mogelijk is. We hoeven geen grote financiële winst te maken, maar we willen wel maatschappelijke impact hebben.”
Geplaatst

in

door

Meer van Het Beginstation