Home » Nieuws » Meet & Greet en kijkje in de keuken

Meet & Greet en kijkje in de keuken

Op vrijdag 1 december 2017 vond er een Meet & Greet plaats bij het Beginstation. Het doel was om mensen een inkijk te geven in wat het Beginstation doet en te bieden heeft. Wat er gedaan wordt en de manier waarop er gewerkt wordt.

De Meet & Greet werd volledig georganiseerd door stagiaires. Een uitgelezen kans om theorie in praktijk om te zetten en te laten zien wat ze kunnen op het gebied van organiseren en opbouwen. Na een lange en uitvoerige voorbereiding, kon het opbouwen op vrijdagochtend beginnen. De eerste gasten kwamen al gauw en werden verwelkomd door gastheer Luc.

 

Bezoekers konden bieden op de verschillende stukken die door het Beginstation zijn gemaakt. De schilderijen werden in de houten bakfiets gepresenteerd. De beschilderde bijzettafels kregen een ere plek.  Het Fietsenstation, een fietsenwinkel voor weesfietsen kreeg veel aandacht. Zo ook Steccie, meubels gemaakt van oude pallets, welke op de begane vloer bekeken en uitgeprobeerd konden worden.

Te zien was hoe de 3D printer werkt en hoe iemand zich in kan laten scannen door de 3D scanner. De 3D printer deed zijn werk door een stempel te printen. Medewerkers gaven uitleg over hoe het van de 3D scanner naar de 3D printer werd gestuurd via de computer, zodat het printen kon beginnen.

In de kelder was te zien hoe de weesfietsen gerepareerd worden. Hierbij werd uitleg gegeven over de weesfietsen en hoe het traject naar het Fietsenstation verloopt. Er werd duidelijk gemaakt dat fietsonderdelen zoveel mogelijk hergebruikt worden en zelfs tot woonaccessoires of kunst kunnen worden omgevormd.

De IT’ers lieten zien waar zij aan werken. De innovatieve apps en websites werden gepresenteerd. Er viel genoeg over vertellen waardoor de bezoekers een goede indruk kregen over wat er gemaakt wordt, hoe het werkt en hoe het in de praktijk uitgerold wordt.

 

 

Het was gezellig druk met bezoekers, die na het event meer inzicht hebben gekregen in het Beginstation en zijn doelstellingen. Circulaire economie en het maximaal benutten van grond- en afvalstoffen was in alle projecten duidelijk terug te zien.
Een hapje en drankje voor de bezoekers maakte de middag compleet. Bezoekers gingen met een goed en duidelijk beeld over het Beginstation naar huis en de medewerkers van het Beginstation waren enthousiast en tevreden dat de Meet & Greet een geslaagd was.

 


Geplaatst

in

door

Meer van Het Beginstation