Home » Nieuws » Meer diversiteit en inclusie op de werkvloer

Meer diversiteit en inclusie op de werkvloer

Bij het Beginstation vinden we het belangrijk dat we van elkaar leren. Dit doen we door jong en oud naast elkaar te zetten. We waren door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid uitgenodigd voor een bijeenkomst over diversiteit en inclusie op de werkvloer. Tijdens de conferentie vertelde verschillende mensen over het belang van diversiteit op de werkvloer. Onze samenleving veranderd en het is belangrijk dat ook onze werkomgeving mee veranderd. Het ging ook over hoe achtergestelde groepen meer betrokken kunnen raken bij hun de huidige werksfeer.

Binnen halen
Nu is het niet alleen belangrijk om deze groepen binnen te halen, maar ook om ze binnen te houden. We willen een samenleving waarbij iedereen, met wat voor soort beperkingen dan ook, een geschikte baan kan vinden en alles kan doen wat iedereen ‘normaal’ kan doen. Dit is ambitieus en de taak van de overheid denk je misschien, maar hier kunnen we allemaal bij helpen. Door bijvoorbeeld websites te maken die ook leesbaar zijn voor slechtziende mensen. Of door te vragen en te kijken naar de kwaliteiten van de mensen die willen werken, maar misschien sommige delen van dat werk niet of nauwelijks beheersen. Juist in zo’n situatie is het belangrijk om goed te kijken en samen tot een oplossing te komen.

Conclusie
Er is veel gesproken over diversiteit en inclusie binnen de werkvloer. Het is in deze zin voornamelijk van belang dat we met z’n allen hier over nadenken en proberen. Om zo iedereen in onze samenleving op de arbeidsmarkt te krijgen.


Geplaatst

in

door

Meer van Het Beginstation