Home » Nieuws » Innovatief idee

Innovatief idee

Innovatief idee.

Voor een innovatief idee kreeg Het Beginstation deze week bezoek van Advanced Business Creation Klas E projectgroep 8.

ABC school of innovation leidt studenten op tot business creators die op uiterst systematische wijze duurzame waarde verwezenlijken door innovatie. Studenten van het ABC leren door kritisch en creatief te denken de huidige gang van zaken ter discussie te stellen en deze te vertalen in nieuwe concepten, ideeën, diensten en producten.

 

School of innovation

 

Startup – innovatief idee

Het Beginstation verwacht dat er vanuit de groep een nieuw innovatief idee komt voor de startup, het doel van beginstation is om in alle startups circulaire economie te implementeren. Het moet voor de gebruikers makkelijk te gebruiken zijn, daarnaast mag het product niet te duur worden. Ook moet het op een zo duurzaam mogelijke manier geproduceerd worden indien dat mogelijk is. Het prototype wordt door de studenten van Advanced Business Creation ontwikkeld en deze wordt uitgebreid getest onder de consumenten.

 

Aanpak

Eerst wordt er gekeken wat er al bestaat op de markt. Kan daar inspiratie uit gehaald worden, of kunnen er significante verbeteringen aan worden toegevoegd. Het is belangrijk dat er kritisch naar de wensen van de opdrachtgever wordt gekeken en dat duurzaamheid opgenomen wordt in het concept. Daarnaast zal door middel van een brainstorm sessie gebrainstormd worden over het eerste prototype. Deze zal ontwikkeld en getest worden bij de doelgroep van deze startup.

 

Op basis van de onderzoeksresultaten zal het prototype dusdanig worden aangepast zodat het volledig aansluit op de wens van de consument. Hieruit volgt het tweede prototype, hetgeen zal worden opgeleverd tijdens de eindpresentatie bij Het Beginstation in Helmond. Dan zal ook meer onthuld worden over deze startup.
Geplaatst

in

,

door

Meer van Het Beginstation