Home » Nieuws » Grondstoffenakkoord

Grondstoffenakkoord

Grondstoffenakkoord

Er is een grote omslag nodig in de manier waarop we met afval en grondstoffen en omgaan. Daarom hebben vandaag liefst 180 partijen in Den Haag het Nationaal Grondstoffenakkoord getekend . Hierin staan overeenkomsten en afspraken om de Nederlandse economie op herbruikbare grondstoffen te laten draaien.

 

grondstoffenakkoord

 

Ondertekenaars

Ook de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, het Interprovinciaal Overleg, innovatieve startups, financiële instellingen, de vakbeweging, milieuorganisaties en Het Beginstation hebben hun handtekening gezet onder de afspraken. Het Nationaal Grondstoffenakkoord borduurt voort op het in september gepresenteerde plan van het Nederlandse kabinet voor de ommekeer naar een circulaire economie.

 

ondertekenaars grondstoffen akkoord

 

Volledig circulair economie

De ondertekenaars gaan nu concrete plannen maken om de omslag naar een circulaire economie te bespoedigen. Binnen 6 maanden worden op de onderwerpen maakindustrie, bouw, kunststoffen, biomassa, voedsel en consumptiegoederen concrete plannen vastgesteld. Daarin komt te staan welke stappen gezet gaan worden voor een volledig circulaire economie in 2050.

 


Geplaatst

in

door

Meer van Het Beginstation