Componenten in een Fairphone
Home » Nieuws » De smartphone met hart voor mens en planeet

De smartphone met hart voor mens en planeet

De Fairphone is een smartphone voor iedereen die het productieproces van een telefoon net zo belangrijk vindt als de telefoon zelf. Deze telefoon kan alles wat een normale smartphone ook kan, maar is veel duurzamer.

 

Fairphone

De Fairphone is een telefoon, gemaakt door een Nederlandse onderneming, die compleet repareerbaar is. De onderneming heeft als doel om een zo eerlijk mogelijke telefoon te maken. Dit doen ze door het productieproces zo eerlijk en duurzaam mogelijk te laten verlopen. Zo zorgen ze voor een verantwoorde inkoop van materialen door middel van fairtrade producten en stimuleren ze het welzijn van de arbeiders.

 

Repareerbaar

Tegenwoordig zie je zelden nog een telefoon die makkelijk, en door jezelf, te repareren is. Dit is met de Fairphone dus compleet anders. Het bedrijf verkoopt alle onderdelen en componenten van de telefoon ook los, daarnaast is de smartphone makkelijk te openen en te repareren. Op de website van Fairphone staan video’s hoe je het kapotte onderdeel kan vervangen met de bijgeleverde schroevendraaier.

 

Duurzamer

Doordat de telefoon zo goed te repareren is gaat deze ook veel langer mee. De smartphones zoals we die op het moment kennen zijn vaak lastig te repareren. Als je deze bij een bedrijf laat repareren ben je meestal erg duur uit. Vaak kiezen mensen er dan voor om hun huidige smartphone te vervangen met een nieuwe, terwijl dit eigenlijk helemaal niet nodig is. Door dit proces te voorkomen, voorkom je dus een hele hoop verspilling. Hiermee is de Fairphone dus ook meteen een heel stuk duurzamer.

 

Specificaties

De Fairphone wordt doorgaans niet verkocht voor de specificaties. Met een prijskaartje van €450,- is deze aan de prijzige kant voor wat je op dat moment krijgt. De mensen die dit kopen willen dus meehelpen aan het verduurzamen van de wereld en het verbeteren van de arbeidsomstandigheden.

 

Echter is het wel zo dat je op de lange termijn geld kan besparen met de telefoon, doordat je de telefoon gewoon kan blijven repareren en deze modulair is opgebouwd. Misschien is het in de toekomst zelfs mogelijk dat je de telefoon gewoon kan upgraden en dus (als het ware) je hele leven met één telefoon kan doen!

 

Wil je meer weten over de Fairphone en hun doelen? Neem dan een kijkje op https://www.fairphone.com.


Geplaatst

in

door

Meer van Het Beginstation