Home » Nieuws » Dag van de 1000 voorbeelden

Dag van de 1000 voorbeelden

Meet & greet bij het Beginstation 

Stichting het Beginstation werkt mee met de ‘Dag van de 1000 Voorbeelden!’ Deze dag staat in het teken van een circulaire economie, reïntegratie en het tegengaan van verspilling van talent. Dit zijn drie onderwerpen die wij hier erg belangrijk vinden. Wij willen u kennis laten maken met deze onderwerpen door middel van zogenoemde ‘meet & greet.’ Deze zal plaatsvinden op donderdag 29 maart 2018 van 15:00 uur tot 19:00 uur. Op deze manier krijgt de drukbezette werknemer/gever ook een kans om ons te bezoeken en te bekijken wat wij allemaal doen bij onze stichting.

Wij nodigen ondernemers uit om aan hen te laten zien wat de mogelijkheden zijn van inclusief ondernemen. Wij bieden mensen met een arbeidsbeperking of een achterstand op de arbeidsmarkt een werkervaringsplek. Tijdens deze dag kun u al onze gerealiseerde projecten bekijken. Wij hopen dat u na onze ‘meet & greet’ overtuigd bent van het succes van inclusief ondernemen, en een plaatsje in uw bedrijf vrij wilt en kunt maken voor iemand met een arbeidsbeperking.

Waarom de ‘Dag van de 1000 Voorbeelden?’

De ‘Dag van de 1000 Voorbeelden’ is een initiatief van het 100.000 banenplan ‘Op naar de 100.000 Banen’ dat nu voor het tweede jaar op rij plaatsvindt. Om het inclusief ondernemen te stimuleren, worden er op deze dag op verschillende locaties door Nederland evenementen georganiseerd.

Werkgevers- en werknemersorganisaties hebben tot 2026 de tijd om 125.000 banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Deze, met de overheid afgesproken, regeling wordt de ‘Banenafspraak’ genoemd. De werkgevers in de marktsector gaan hiervan 100.000 banen realiseren. De website www.opnaarde100000.nl helpt deze ondernemers dit doel te behalen. Deze website heeft het initiatief genomen om de ‘Dag van de 1000 Voorbeelden’ landelijk op te zetten.

Tijdens de ‘Dag van de 1000 Voorbeelden’ kunnen organisaties zichzelf aanmelden op de website als zij binnen hun bedrijf een plekje vrij hebben voor mensen met een arbeidsbeperking. Zo vinden er door het land heen evenementen plaats welke kunnen variëren van open dagen tot tours langs werkgevers en workshops. Hierbij wordt ook een klein presentje uitgedeeld.

 


Geplaatst

in

door

Meer van Het Beginstation