Home » Nieuws » Beginstation wint award diversiteit in bedrijf

Beginstation wint award diversiteit in bedrijf

Op donderdag 4 april heeft het Beginstation de award voor ‘diversiteit in bedrijf‘ in ontvangst mogen nemen. Het Beginstation was genomineerd in de categorie MKB. De award laat de “best practice” zien, die diversiteit en inclusie binnen een bedrijf een boost moet geven. In 2019 werd de award voor de tweede keer door Harry van de Kraats en fotografe Sacha de Boer uitgereikt. Martien Martens, ambassadeur en verbinder van het Beginstation, heeft de award in ontvangst genomen.

Mogelijkheden
Sinds 2016 zet het Beginstation zich al in voor een circulaire economie. Zo beschreef Serge Kornuyt dat er vanuit de overheid voornamelijk wordt gekeken naar de verspilling van grondstoffen en energie. Hij vindt ook dat er te weinig aandacht wordt besteed aan verspilling van talent. Eerder werd ook al gezegd dat: “het Beginstation niet kijkt naar wat niet kan, maar denkt in mogelijkheden”. Het Beginstation biedt ieder jaar verschillende plekken aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, stagiaires en vrijwilligers uit elke doelgroep.

Kansen bieden
Naast het Beginstation, nam ook Royal Schiphol Group de award voor diversiteit in bedrijf 2019 in ontvangst. Zij waren genomineerd in de categorie ‘grote bedrijven’ met het initiatief ‘Luchtvaart Inclusief’. Luchtvaart Community Schiphol (LCS), biedt kansen voor mensen met een arbeidsbeperking en zo een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Op de foto is te zien, van links naar rechts: fotografe Sacha de Boer, Martien Martens (ambassadeur en verbinder het Beginstation) en Harry van de Kraats (voorzitter Raad van Toezicht Diversiteit in Bedrijf).


Geplaatst

in

door

Meer van Het Beginstation