Home » Nieuws » Afronding begeleiding Filmon

Afronding begeleiding Filmon

Afronding begeleiding Filmon.

Vrijdag 29 augustus heeft Filmon Afewerki zijn getuigschrift van het Beginstation ontvangen. Hiermee heeft Filemon zijn begeleiding traject bij het Beginstation afgerond. Filmon heeft 6 maanden bij het Beginstation gewerkt aan zijn Nederlands en zijn ICT-vaardigheden. Gedurende deze tijd hebben we Filmon leren kennen als een nette, betrokken en hardwerkende jongeman. We vinden het erg jammer dat hij weggaat, maar zijn tegelijkertijd ontzettend trots en blij dat hij nu gaat beginnen aan zijn studie Elektrotechniek.

 

 

Het Beginstation zet zich in om statushouders als Filmon verder te helpen in Nederland. Dit doen we door ze te ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal en het ontplooien van interesses tot toekomstige carrières. Nauwe contacten met werkgevers en opleidingscentra maakt dat we makkelijker perspectief kunnen bieden aan statushouders die een toekomst willen opbouwen in Nederland.

 

Begeleiding Statushouders

Veelal komen de statushouders uit Syrië en Eritrea, mensen die vaak al heel veel hebben meegemaakt voordat ze in Nederland zijn aangekomen en uiteindelijk ook bij het Beginstation terechtkomen. Mensen die in het land van herkomst al een opleiding en carrière hadden. Het is altijd maar de vraag of deze zomaar kunnen worden voortgezet in Nederland. Het is dan ook erg belangrijk om te kijken wat men wil en wat men al kan. Per individu wordt gekeken wat de mogelijkheden zijn en wat het beste is om mee aan de slag te gaan.

 

Toekomst 

Ondanks de uitdagingen is het verbluffend dat we keer op keer statushouders zien die er volledig voor gaan en gemotiveerd zijn om hun verblijf in Nederland tot een succes te maken. Of het nou gaat om studie of carrière, allen zijn ze gemotiveerd om aan de slag te gaan. Het is dan ook erg fijn dat het Beginstation hier een belangrijk onderdeel in kan vervullen.
Geplaatst

in

door

Meer van Het Beginstation