Makerspace bij Het Beginstation

Bij Het Beginstation zijn we niet alleen een plek voor innovatie en samenwerking, maar ook een makerspace. We bieden de ruimte en middelen om duurzame en innovatieve projecten te realiseren. Onze makerspace is een plek waar creativiteit, technologie, en circulaire economie samenkomen. Hier kun je experimenteren met verschillende apparaten en tools om je ideeën tot leven te brengen. Of je nu een student of professional bent, onze makerspace biedt de perfecte omgeving om nieuwe vaardigheden te leren en te werken aan projecten die impact maken.

Apparaten en Tools

We beschikken over een aantal moderne apparaten die ons in staat stellen om een breed scala aan projecten uit te voeren:

  • 3D Printers
    We hebben een Ultimaker 2 en een Elegoo Neptune 4 Plus in onze makerspace. Deze 3D-printers zijn ideaal voor het printen van verschillende onderdelen en prototypes. Zo kunnen we bijvoorbeeld onderdelen printen voor ons Fietsenstation, waarmee we de reparaties en aanpassingen aan fietsen duurzaam en snel kunnen uitvoeren.
  • Heat Press voor Sublimatie
    Met onze heat press kunnen we onze eigen bedrijfskleding en promotieartikelen bedrukken. Denk bijvoorbeeld aan het personaliseren van mokken en kledingstukken voor ons team. Dit helpt ons om unieke en professionele items te maken, geheel naar eigen ontwerp.
  • Silhouette Cameo 4 Plotter
    Met de Silhouette Cameo 4 plotter maken we onze eigen stickers en sjablonen. Deze machine stelt ons in staat om grafische ontwerpen precies en efficiënt te snijden, wat ons helpt bij branding en promotie.
  • Sculpfun S9 Lasersnijder
    De Sculpfun S9 lasersnijder is perfect voor het snijden en graveren van diverse materialen zoals hout en acryl. Met deze tool kunnen we op maat gemaakte producten maken die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn.

Onze makerspace biedt de vrijheid om te experimenteren met deze technologieën en om je ideeën werkelijkheid te laten worden. Door onze focus op duurzaamheid en innovatie proberen we projecten te realiseren die bijdragen aan een circulaire economie en een betere toekomst.